Aanbod
 •   Maak een afspraak
 • Osteopathie

  Osteopathie is de lichaamsbalans herstellen. Het is de kunst om zwaktes en bewegingsverliezen vast te stellen en op te lossen. Met deze visie zet ik mij vol overgave in om de kern van uw probleem op te lossen.
   

  In de osteopathie wordt gekozen voor een totaalaanpak waarbij het volledige lichaam onderzocht wordt. Enkel zo kunnen uw klachten juist worden geanalyseerd. Op basis van een vraaggesprek en een onderzoek zoek ik naar onevenwichten in het lichaam die uw klachten mee kunnen veroorzaken. Deze kunnen dan gericht worden behandeld.
   

  Indien u twijfelt of u met uw lichamelijke klacht bij mij terecht kan, kan u mij vrijblijvend contacteren om te bespreken of ik u daarbij kan helpen. 

  Marie-Sophie Claeys

  Master in de Revalidatiewetenschappen en Kinesitherapie (UGent)
  Parttime opleiding tot Osteopaat D.O. aan het International Academy of Osteopathy (I.A.O.) in Gent

  Kinesitherapie en Osteopathie
   

  • Rug- & nekklachten
  • Algemene kinesitherapie
  • Manuele therapie
  • Revalidatie
  • Dry needling
  • Holistische en oorzaakgerichte methodiek met focus binnen het viscerale luik

  Arnt Van der Mast

  Master in de Revalidatiewetenschappen en Kinesitherapie (UGent)
  Fulltime opleiding tot Osteopaat D.O. aan het International Academy of Osteopathy (I.A.O.) in Gent

  Osteopathie 
   

  •  Specialisatie in gewrichtsmanipulaties en mobilisaties (rug, nek en andere gewrichtsklachten)
  •  Specialisatie in dry needling techniques
  •  Holistische en oorzaakgerichte methodiek

  Hoe gaat een osteopaat te werk?

  Eerst start de osteopaat met een vragenlijst en een grondig onderzoek aan de hand van osteopatische tests en/of labo-testen en radiografieën.

   

  Vervolgens wordt een osteopatisch bilan opgesteld afhankelijk van patiënt tot patiënt en aan de hand hiervan stelt hij/zij een behandeling op. Zo heeft iedere patiënt zijn eigen bewegings- en functieschema.

   

  De behandelingsstrategie heeft tot uiteindelijk doel de oorzaak te behandelen van uw klacht en het autocorrectiesysteem positief te beïnvloeden.

   

  Als osteopaat kijken we anders naar uw klacht. We kijken verder dan waar klachten zich uiten en zoeken naar de oorzaak ervan. Het bewegingsapparaat, de organen en het centraal zenuwstelsel hebben onderling een speciale relatie. Zo kan een maagstoornis klachten en blokkades geven in de nek of kan rugpijn een gevolg zijn van slecht werkend middenrif. De osteopaat onderzoekt de schedel, de organen en het bot/spierstelsel op hun beweeglijkheid en probeert zo het verband te leggen tussen uw klacht en de gevonden afwijkingen.

   

  Een behandeling duurt 45’-60’ en bedraagt 60 euro.

  Bij uw ziekenfonds kan u bekijken hoeveel de terugbetaling bedraagt voor een behandeling. Dit verschilt bij osteopathie en kinesitherapie.

             

  Meest voorkomende klachten:

   

  Hoofdpijn & nekklachten

  Hoofdpijn is een algemeen symptoom ten gevolge van een diversiteit aan klachten & meervoudige oorzaken. Na uitsluiting van klassiek medische problematiek wordt door de osteopaat een onderzoek / behandeling ingesteld.

   

  Lage rugpijn

  Ook deze klachten zijn het gevolg van een hele reeks oorzaken en drukken zich heel individueel en in alle vormen uit. Aan de hand van een reeks tests maakt de osteopaat het verschil, zowel in aanpak als resultaat na een grondige evaluatie van de symptomen en voorgeschiedenis.

   

  Gewrichtsproblemen

  Alle gewrichtsproblemen van niet reumatische aard kunnen een indicatie zijn voor osteopathie. Schouder-, elleboog-, pols- en heup-, knie- en voetproblemen kunnen zowel plaatselijk, als in de wervelkolom ontstaan.

   

  Orgaanklachten

  De wervelzuil speelt een centrale rol in de regulatie van de activiteiten van de organen, en omgekeerd. Bevelen vanuit de hersenen bereiken de ingewanden via de wervels. Vice versa wordt de informatie vanuit de organen doorgegeven naar het centraal zenuwstelsel.